Daniela Toma – o cariera cu dragoste pentru copii

Povestea de antreprenor în domeniul educației pentru copii a Danielei Toma a început în 2008 când a revenit în țară după ce timp de 8 ani lucrase ca profesor în cadrul programului The Music Class in Statele Unite ale Americii. Cu ambiție și mai ales cu dorința de a schimba și a aduce ceva nou în formarea și educația copiilor, a lansat franciza Learn with music, un program interactiv de învățare a limbii engleze și a muzicii pentru cei mici cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani. Ideea de a începe acest proiect a pornit de la experiența personală, venind cu un know-how din America și văzând că pe piața educaționala din România nu exista un asemenea program care să atingă acest segment de vârstă. Programul a devenit un adevărat succes în rândul copiilor și parinților, intrând în ofertele educaționale a unui număr semnificativ de grădinițe de stat și private din București, dar și în alte orașe din țară: Craiova, Cluj, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Suceava.

O altă dimensiune a activității pentru copii este clubul de educație nonformală, Hub4KIDS, unde cei mici pot participa la o serie de ateliere cu tematică creativă în care jocul nu doar distrează, ci șlefuiește diferite talente, pasiuni și priceperi. Dana a gândit prin acest club, un loc în care cei mici, fie că vin sau nu însoțiți de părinți/bunici, să găsească placerea de a petrece un timp liber de calitate.

În 2015, un alt proiect ambițios, un concept original prindea contur și se lansa: trupa de teatru muzical educativ pentru copii PAM PAM. Daniela cochetase cu ideea unui teatru muzical pentru copii, dar conștientizarea de a începe a apărut când și-a dat seama că o piesă de teatru pentru cei mici trebuie să aibă și un mesaj educațional de impact, iar ei învață mai ușor atunci când sunt implicați în actul artistic și când totul este pe muzică. De 3 ani, sălile de spectacol au adunat copii și părinți, care s-au îndrăgostit de Pia, Vio, Kito (personajele principale ale trupei) care văd și revăd aceste piese, redescoperind, de fiecare dată, o altă latură a acestor show-uri. Spectacolele PAM PAM și-au câștigat un public prin repertoriul muzical cu ritmuri din diferite țări sau melodii cunoscute, prin coregrafiile antrenante, prin costumele inedite si scenariile originale. Dana a avut viziunea ca fiecare script ale spectacolelor PAM PAM să aibă o poveste din spatele poveștii, pe care fiecare părinte sau copil să o ia acasă și să se gândeasca la ea.

Din 2017, cu același entuziasm și energie molipsitoare a răspuns afirmativ provocării lansate de echipa John Maxwell în România, devenind trainer certificat (coach, teacher, trainer, speaker). Din primul moment când a impactat cu informația acestui program, a simțit că va fi parte integrată și că va deveni o voce a celui care a definit noțiunea de leadership la nivel mondial, John Maxwell. Experiența de psiholog, de pedagog, dar mai ales cea de mamă a determinat-o să se orienteze spre zona de training pentru copii și părinți, împărtășind din filosofia și din programele de educație John Maxwell. Astfel, a gândit o serie de cursuri pentru copii cu o tematică atractivă și mai ales actuală, inspirată din viața celor mici de acasă sau de la școală, din interacțiunea lor cu membrii familiei, profesori/cadre didactice, prieteni, colegi de școală și chiar cu informația și mediile de comunicare. Una din direcțiile de acțiune în perioada următoare este de a expune un număr cât mai mare de copii la aceste programe de formare a liderilor în rândul copiilor John Maxwell prin încheierea unor parteneriate educaționale cu instituții de învățământ sau prin participarea la diferite evenimente.

Daniela

Director „Learn with Music” – Romania
Manager al trupei de teatru muzical pentru copii PAM PAM
Tel: 0720 153 311
Email: daisy@learnwithmusic.ro
Url: www.learnwithmusic.ro
        www.hub4kids.ro
        www.pam-pam.ro