De ce teatru muzical cu PAM PAM?

PAM PAM este o trupă de teatru muzical educativ pentru copii care își propune să dezvolte pasiunea copiilor pentru teatru, muzică și dans, să îi expună pe spectatori de la cele mai fragede vârste unui unui act valoros de cultură.

Trupa a fost înființată în anul 2015 și a jucat în fața publicului peste 50 de spectacole în diferite orașe ale țării: București, Otopeni, Ploiești, Constanța, Timișoara.

Actorii trupei sunt profesioniști, iubesc copiii, participă interactiv la jocul cu micii spectatori. Am creat și Trupa PAM PAM Jr., constituita din 5-6 copii care dansează pe câteva din coregrafiile spectacolului, din dorința de a oferi un exemplu: “copii pentru copii”.

Spectacolele trupei PAM PAM se adresează copiilor cu vârste între 3 și 9 ani.

 

De ce teatru muzical cu PAM PAM?

 1. Trupa PAM PAM aduce în scenă un concept educațional și creativ pentru copii, un spectacol unic, interactiv în care copiii urmăresc firul poveștii, cântă și dansează împreună cu actorii.
 2. Trupa PAM PAM a creat personaje unice, speciale pentru copii, muzicale: PIA este pianul, VIO este vioara și KITO este chitara, iar expunerea copiilor încă de mici la spectacole de valoare conduce la dezvoltarea lor armonioasă atât din punct de vedere cognitiv, cât și social și emoțional.
 3. Prin spectacolele create de Trupa PAM PAM, copiii descoperă adevăratele valori împărtășite de personaje prin replicile și melodiile lor:
 • să fim prieteni
 • să ne ajutăm unii pe alții
 • să fim darnici, să împărțim
 • să ne acceptăm chiar dacă suntem diferiți
 • să fim perseverenți
 • să fim curajoși
 1. Repertoriul muzical al trupei îmbină tradiția românească cu cele mai cunoscute stiluri internaționale de muzică. Copiii cântă pe ritmuri autohtone de “Perinița”, “Călușarii”, “Sanie cu zurgălăi”.
  Prin intermediul spectacolelor trupei, copiii cunosc melodii renumite din cultura altor popoare: ritmuri de operă – Carmen de Bizet, ritmuri din Rusia – Kalinka, Mexic –La Raspa, India – Incikidana, China – Cantecul fluierului, Africa – ritmuri de tobe, Hawaii – Lua.
 2. Din spectacolele Trupei PAM PAM, copiii învață despre tradiții, obiceiuri, cultura altor popare, sunt familiarizați cu noțiuni de școală: alfabetul, numerele, notele muzicale, totul prin replici de teatru, muzică și dans.
 3. Tupa PAM PAM recunoaște rolul esential pe care îl are muzica în dezvoltarea armonioasa a copiilor și este foarte preocupată de latura socială a proiectului. La fiecare spectacol sunt invitați copii cu   nevoi speciale – Asociatia Help Autism, Hospice Casa Sperantei, Fundatia Christian Tour.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link-uri utile: